Zapojení parkovací kamery k MTCD jednotce Xtrons TB706PL

Abych otestoval možnost připojení parkovací kamery ke své stávající MTCD jednotce, tak jsem si přes server Ebay zakoupil levnější parkovací kameru umístěnou v rámečku registrační značky. Prodejce, od kterého jsem tuto kameru zakoupil, ji již nenabízí, pro případné zájemce o koupi stejné parkovací kamery sem dávám odkaz s využitím klíčových slov, který umožní tuto kameru nalézt u jiných prodejců na Ebayi.

Bohužel jak už to tak bývá, tak otvory pro uchycení na registrační značce neodpovídaly otvorům po původní registrační značce v mém autě. Co bych ale chtěl za cca 400,- Kč. Nakonec vše vyřešila vrtačka. 🙂

Jak je vidět na obrázku níže, dodané zboží obsahuje samotný rámeček registrační značky s parkovací kamerou, napájecí kabel parkovací kamery a jejího přídavného osvětlení a propojovací video kabel mezi kamerou a MTCD jednotkou opatřený signálním kabelem s jehož pomocí detekuje MTCD jednotka zařazení zpátečky (rozsvícení světla zpátečky).

Zapojení je velmi jednoduché, ostatně jak je vidět na dalším obrázku. Napájení parkovací kamery se připojí černým kabelem na zem (GND), červeným kabelem se připojí na +12V z napájení světla zpátečky. Na +12V z napájení světla zpátečky se ještě připojí červený signální kabel z propojovacího video kabelu. To, že se propojí video kabel a napájecí kabel s kamerou z registrační značky snad nemusím zmiňovat.

Druhý konec propojovacího video kabelu se připojí k MTCD jednotce, u mé jednotky Xtrons TB706PL (Xtrons TB706APL) to je na výstup konektoru K označený jako CAM-IN (5). Protože má jednotka čínskou logiku, tak kabel na zadní straně jednotky je označen jako CCD AVIN. Červený signální kabel se připojí na výstup konektoru K označený jako CAM-LINE (6). Kabel na zadní straně jednotky má opět jiné označení než ve schématu, která vidíte dole, tentokrát je označený jako BACK-CAR.

Dole si můžete prohlédnout samotné umístění kamery na vozidle.

V případě Malaysk ROM hledejte nastavení pro kameru v Nastavení >> Extra nastavení. Volba Couvací zrcátko zrcadlově převrátí obraz z kamery, přes volbu Hlasitost couvání lze ztlumit či přímo vypnout hlasitost přehrávané hudby při couvání a nakonec volba Pohled zadní pravítko zapne/vypne pomocné vodící lišty. Moje instalovaná kamera má vlastní vodící lišty natvrdo „zabudované“, softwarové vodící lišty v Malaysk ROM mám proto vypnuté.

MTCD jednotku včetně parkovací kamery prodávám, v případě zájmu se podívejte sem 😉 .

Napsat komentář