Nový a zřejmě i poslední Elelinux-7.2-Hero-v3.9 Stable (Android 2.3.7) pro HTC Hero (GSM)

Esa Laukkanen vydal před dvěma dny nejspíš poslední verzi Elelinuxu vycházejícího z Gingerbreadu pro HTC Hero (GSM). Podle příspěvků na XDA fóru se má jednat o velmi dobře odladěnou verzi.

Stejně jako předchozí verze je i tato ROM volně ke stažení na stránkách XDA fóra. Na výběr jsou k dispozici dvě verze Elelinux-7.2-Hero-v3.9 Stable a Elelinux-7.2-Hero-v3.9-Light Stable, obě na rozdíl od CyanogenModu opět obsahují Google Apps.

Instalace je shodná s instalací Elelinuxu, jehož instalaci jsem popsal dříve v článku Instalace Elelinux-7.1.0-RC1-Hero-v3.5 (Android 2.3.7) na HTC Hero (GSM). Rozdíl je pouze v balíčku s ROM, kterou si stáhneme.

Já se nakonec opět rozhodl pro odlehčenou verzi Elelinux-7.2-Hero-v3.9-Light Stable.

Navíc jsem kvůli dalšímu odlehčení vyměnil launcher, kterým jsem vždy nahrazoval ten defaultní v Elelinuxu a přešel jsem od GO Launcher EX k Zeam Launcheru.

Přímé odkazy ke stažení:

Dodatečná konfigurace Elelinuxu

Pro zvýšení výkonu a plynulosti celého prostředí jsem udělal v nastavení Elelinuxu několik dalších úprav. Pro případné zájemce je zde uvádím.

Odstranil jsem Galerii 3D a nahradil jsem ji starší verzí Galerie 2D, vše jde udělat jednoduše pomocí tohoto souboru CM-7.0.0-Gallery2D.zip, který si stáhneme, nahrajeme na paměťovou kartu v telefonu a pak přes ROM Manager spustíme instalaci. V ROM Manageru zvolíme Install ROM from SD Card a vybereme na kartě požadovaný ZIP soubor. Další alternativou ke Galerii 3D je aplikace QuickPic, kterou si můžeme nainstalovat přímo z Google Play, je opravdu velmi málo náročná na systémové prostředky, pro někoho může být překážkou to, že neumí nahrávat fotografie na Google Plus.

Udělal jsem několik změn přímo v nastavení CyanogenModu, dostaneme se tam přes Menu >> Nastavení >> CyanogenMod >> Výkon:

  • v položce Nastavení CPU jsem Dostupné governory ponechal na volbě ONDEMAND, minimální frekvenci CPU jsem snížil na 176 MHz a maximální frekvenci CPU jsem zvýšil na 614 MHz, volbu Nastavit při startu mám aktivní
  • u položky Používání Compcache RAM jsem ponechal výchozí volbu Nepoužívat
  • volbu Použít JIT mám aktivní
  • volbu Povolit rastrování ploch mám neaktivní
  • volbu Použít 16bit průhlednost mám aktivní
  • u položky Cache posouvání jsem ponechal Výchozí zakázáno
  • volbu Uvolňování prostředků mám aktivní
  • volbu Zakázat animaci při startu mám aktivní
  • volbu Uzamknout spouštěč v paměti mám aktivní
  • volbu Zamknout SMS aplikaci v paměti mám neaktivní
  • u položky Velikost paměti VM jsem ponechal výchozí hodnotu 48MB

Další menší změny jsem udělal ještě přímo v Zeam Launcheru, do jehož nastavení, které jsem dále upravoval, se dostaneme přes hardwarové tlačítko Menu >> Preferences >> Workspace. Hodnoty, které jsem měnil, uvádím zde:

  • počet ploch jsem přes položku Number of screens omezil na 3
  • volbu Scroll wallpaper jsem nastavil na neaktivní

Těmito úpravami jsem se snažil zajistit dobrý poměr cena/výkon týkající se použitelnosti telefonu HTC Hero. Pokud by snad měl někdo nějaký nápad, jak toho docílit lépe, tak prosím zanechte komentář pod tímto článkem. Já vycházel z toho co jsem si někde přečetl, co jsem sám vyzkoušel, proto si ani neusurpuji právo říkat, že to mé řešení je jediné správné.

Napsat komentář