Pluginy pro WordPress – WPtouch

Při brouzdání po webu jsem narazil na velmi zajímavý plugin, jenž převede web napsaný ve WordPressu do podoby přátelské pro mobilní telefony. Stačí pouze standardním způsobem nainstalovat plugin WPtouch, posléze jej zaktivovat a případně upravit výchozí nastavení pluginu. Mobilní verze stránek se pak zobrazí pokaždé, když se bude na web přistupovat přes prohlížeč v mobilním zařízení. WPtouch není jediný plugin do WordPressu, který tuto práci zvládne, existují samozřejmě i další, WPtouch je z nich ale nejrozšířenější. Zřejmě proto obsahoval i backdoor, což však bylo v aktuální verzi již opraveno.

 

Web s aktivovaným pluginem WPtouch

Podoba vzhledu mobilního webu, v dolní části stránky je přepínač, pomocí kterého je možné přepnout vzhled zpět do klasického zobrazení webu.

Část článku s aktivovaným pluginem WPtouch

Pokud obrázky v článku přesahují okraje stránky v mobilním zařízení, tak jsou automaticky zmenšeny na šířku stránky.

Plugin WPtouch bohužel nespolupracuje se všemi pluginy dostupnými pro WordPress, kupříkladu s mým oblíbeným pluginem pro galerie obrázků NextGEN Gallery, na což plugin WPtouch upozorní v jeho administračním menu, ale to se myslím dá překousnout, protože je vždy možnost přepnout zobrazení do klasické podoby.

4 komentáře u „Pluginy pro WordPress – WPtouch“

  1. Tento plugin znám jako návštěvník, většinou si však web na svém Androidu přepnu na plné zobrazení, protože mně s tímto pluginem web připadá příliš jednoduchý a na webu chybí plno funkcí. A jakou máte zkušenost vy?

    Odpovědět

Napsat komentář